Brosella

Juli

Brussel

logo
Het Brosella Festival is een toegankelijk muziekfestival voor iedereen waarbij kwaliteitsvolle muziek en een bijzondere, immersieve beleving voorop staan. Het Groentheater, aan de voet van het Atomium, vormt daarbij met zijn feeërieke locatie en uitmuntende akoestiek een aparte troef. Brosella is klaar voor een versie 2.0: met aandacht en respect voor de rijke erfenis van de voorbije 50 jaar, maar wel met een artistieke én maatschappelijke blik gericht naar de toekomst.

Op 1, 2 en 3 juli 2022 kan het publiek genieten van 22 geweldige live optredens met op vrijdag 4 concerten in het kader van Toots100, op zaterdag urban etno en op zondag zowel nieuwe jazzcats als gevestigde jazzmuzikanten en dit steeds op 3 verschillende podia en inclusief DJ-sets en een ‘children’s corner’. Internationaal talent: Jaga Jazzist, Bella Ciao, WDR big band, Brandee Younger trio, Or Bareket, Lo Còr de la Plana, …

Belgisch talent: Lara Rosseel Quintet; Toots Deconstructed: Teun Verbruggen, Bram De Looze, Yannick Peeters en Philippe Thuriot; Jef Neve en Teus Nobel — 100 jaar Toots; Tuur Florizoone… maar ook Brussels talent; Sonico, Ghalia Benali, Eliott Knuets,.. staan op het programma.

Op het festivalterrein kan het publiek genieten van lokale en duurzame foodstands en een ‘guinguette’/zomerbar gecureerd door de jonge ondernemers van low-waste café ‘La Fourmilière’ uit Anderlecht.

Brosella stapt ook mee in het ‘pay-what-you-can’ solidariteitssysteem waarbij je zelf kiest hoeveel je wil of kan betalen.

Teaser via deze link


 1 - 3 juli 2022
  https://www.brosellafestival.be
  BrosellaFriends
  brosellafestival
  brosellafestival
affiche
beeld